Ενότητες Εργασίας

Προωθώντας την Πρόοδο, Εργαζόμενοι κατά Ενότητες Εργασίας: Επίτευξη Αποτελεσμάτων και Προαγωγή Συνεργασίας

01
02
03
04

01.

Από το Λίκνο στην Πύλη: Μετατροπή CCU

εργασια 1.1 Διερεύνηση των τεχνολογιών παραγωγής υδρογόνου και δέσμευσης CO2

Το υδρογόνο, ως καθαρός και ευέλικτος φορέας ενέργειας, μπορεί να οδηγήσει σε επαναστατικές αλλαγές σε τομείς όπως οι μεταφορές και οι βιομηχανικές διεργασίες.

Η έρευνα διάφορων μεθόδων παραγωγής υδρογόνου, όπως η ηλεκτρόλυση και η ατμοσφαιρική μετατροπή μεθανίου, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την αποδοτικότητά τους, το κόστος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη αποτελεσματικών τεχνολογιών δέσμευσης CO2 είναι απαραίτητη για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τεχνικές όπως η δέσμευση και αξιοποίηση του άνθρακα (CCU) ή η αποθήκευση άνθρακα (CCS) παρουσιάζουν καινοτόμους τρόπους για την παγίωση και διαχείριση των εκπομπών CO2 από βιομηχανικές διεργασίες.

Η συλλογική διερεύνηση αυτών των τεχνολογιών αποτελεί σημαντικό βήμα προς ένα πιο καθαρό και αειφόρο ενεργειακό μέλλον, προωθώντας μια μετάβαση μακριά από την εξάρτηση από τις πηγές ορυκτών καυσίμων.

εργασια 1.2 Προσομοίωση των διεργασιών σύνθεσης μεθανόλης (MeOH) και συνθετικού φυσικού αερίου (SNG) και ανασκόπηση των τεχνολογιών παραγωγής τους.

Χρησιμοποιώντας προηγμένα υπολογιστικά μοντέλα και προσομοιώσεις, αυτές οι διεργασίες μπορούν να αναλυθούν όσον αφορά στην αποδοτικότητά τους, των αντιδράσεων κινητικής τους και τη χρήση πόρων.

Μέσω αυτών των προσομοιώσεων, οι ερευνητές αποκτούν αναλυτικές γνώσεις για τον βέλτιστο σχεδιασμό των συνθηκών αντίδρασης, των καταλυτών και της κατανάλωσης ενέργειας.

Επιπλέον, μια εκτενής ανασκόπηση των τεχνολογιών παραγωγής, που σχετίζονται με τη Μεθανόλη και το SNG, ενισχύει περαιτέρω την κατανόησή μας για την δυνατότητα εφαρμογής τους, το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και τη δυνατότητα επέκτασής τους.

Αυτή η συνδυασμένη προσέγγιση προσομοίωσης και τεχνολογικής ανασκόπησης εμβαθύνει όχι μόνο την κατανόησή μας για αυτούς τους, ζωτικής σημασίας, χημικούς μηχανισμούς αλλά διαμορφώνει επίσης τον δρόμο για αειφόρες και οικονομικά αποδοτικές, μεθόδους παραγωγής στον τομέα της ενέργειας και των χημικών βιομηχανιών.

εργασια 1.3 Επεξεργασία καυσίμων και διαχείριση διανομής τους

Αυτή η πολυπαραγοντική διαδικασία περιλαμβάνει την εξαγωγή πρώτων υλών, όπως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, ακολουθούμενη από την επεξεργασία και μετατροπή τους σε χρησιμοποιήσιμα καύσιμα, όπως βενζίνη, ντίζελ και καύσιμα για την αεροπλοΐα.

Οι αποτελεσματικές στρατηγικές διανομής περιλαμβάνουν εφοδιαστική αλυσίδα, αποθήκευση και δίκτυα μεταφοράς που εγγυώνται την έγκαιρη παράδοση σε τελικούς καταναλωτές, βιομηχανίες και τομείς όπως η αεροπλοΐα και οι μεταφορές.

Οι προηγμένες τεχνολογίες και η βελτιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής αειφορίας της επεξεργασίας καυσίμων καθώς και της διανομής.

Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ενεργειακό τοπίο, η προσεκτική διαχείριση της επεξεργασίας και της διανομής καυσίμων είναι αναγκαία για την παροχή ενέργειας προς την οικονομία και τις κοινωνίες, διατηρώντας ταυτόχρονα το οικολογικό αποτύπωμα στο ελάχιστο.

Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας:

02.

Από την Πύλη στη Χρήση: Εφαρμογή καυσίμων μέσω CCU

εργασια 2.1 Αποτύπωση και αξιολόγηση της εφοδιαστικής αλυσίδας

και ενδιαφερομένων, που συντελούν στην παραγωγή και διανομή αγαθών και υπηρεσιών.

Μέσω λεπτομερούς απεικόνισης, κάθε βήμα, από την απόκτηση των πρώτων υλών έως την τελική παράδοση διευκρινίζεται, διευκολύνοντας την πλήρη κατανόηση της λειτουργικής ροής και των δυνητικών ανεπαρκειών.

Η αξιολόγηση επικεντρώνεται σε μετρήσεις απόδοσης, ανάλυση κόστους, αξιολόγηση κινδύνων και προσεκτική εξέταση της αειφορίας.

Αυτή η διαδικασία βοηθά στον εντοπισμό αλληλεπιδράσεων, την βελτιστοποίηση των διεργασιών, την ενίσχυση της διαφάνειας και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων.

Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο και πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον, μια καλά εκτελεσμένη στρατηγική απεικόνισης και αξιολόγησης της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι θεμελιώδους σημασίας για τη βελτίωση του ανταγωνισμού, την ικανοποίηση των πελατών και τη συνολική λειτουργική αποδοτικότητα των οργανισμών.

εργασια 2.2 Κατηγορίες πλοίων, κινητήρες

έναν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της μείωσης των αερίων θερμοκηπίου.

Η ανάλυση και η βελτιστοποίηση των κατηγοριών πλοίων και των κινητήρων που συμμετέχουν στη μεταφορά και τη χρήση της 'πράσινης' μεθανόλης και του SNG αντιπροσωπεύει μια πολυποίκιλη πρόκληση.

Απαιτεί την αναγνώριση και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, βιώσιμων καυσίμων και αποδοτικών συστημάτων κίνησης, που συμβαδίζουν με τους περιβαλλοντικούς στόχους.

Με την προσεκτική αξιολόγηση και βελτίωση αυτών των στοιχείων, μπορούμε σημαντικά να συνεισφέρουμε στη μείωση των αερίων θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Αυτή η συνεργία μεταξύ κατηγοριών πλοίων, κινητήρων και μείωσης εκπομπών αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της ναυτιλιακής βιομηχανίας προς ένα πιο αειφόρο μέλλον.

εργασια 2.3 Ανάλυση κύκλου ζωής και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

για να αξιολογήσει το οικολογικό του αποτύπωμα.

Αυτή η συστηματική προσέγγιση αξιολογεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με κάθε στάδιο, από την εξόρυξη των πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή, τη διανομή, τη χρήση και την απόρριψη.

Διερευνώντας κάθε πτυχή του κύκλου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης πόρων, των εκπομπών και της παραγωγής αποβλήτων, προκύπτει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αυτή η ανάλυση βοηθά στη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων, διευκολύνοντας τον εντοπισμό πεδίων βελτίωσης και καθοδηγώντας βιώσιμες πρακτικές.

Επιπλέον, η "Ανάλυση του Κύκλου Ζωής και των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" λειτουργεί ως σημαντικό εργαλείο για βιομηχανίες και πολιτικούς που στοχεύουν στο να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές οικολογικές συνέπειες και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη των δραστηριοτήτων τους, συμβάλλοντας σε μια πιο αειφόρο και αρμονική σχέση μεταξύ των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και του περιβάλλοντος.

Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας:

03.

Αξιολόγηση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων

εργασια 3.1 Εκτίμηση κόστους CAPEX και OPEX για την παραγωγή MeOH και SNG

που σχετίζονται με τις διαδικασίες παραγωγής της MeOH (μεθανόλης) και του SNG (Συνθετικού Φυσικού Αερίου).

Η κατανόηση των οικονομικών λεπτομερειών αυτών των μεθόδων παραγωγής είναι ουσιώδης για μια σφαιρική ανάλυση κόστους / οφέλους.

Με τον ποσοτικό προσδιορισμό των αρχικών επενδύσεων, των λειτουργικών δαπανών, των εξόδων συντήρησης και άλλων οικονομικών πτυχών, μπορούμε να αξιολογήσουμε τη βιωσιμότητα της αλυσίδας αξίας eMethanol και SNG/eSNG.

Αυτή η ανάλυση καθοδηγεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να εντοπίσουν πιθανά οικονομικά οφέλη, να βελτιστοποιήσουν τη διάθεση πόρων και να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα υιοθέτησης αυτών των οικολογικά φιλικών προς το περιβάλλον εναλλακτικών.

εργασια 3.2 Ανάλυση κόστους και οφέλους και ασφάλεια εφοδιασμού

και τα πιθανά οφέλη έναντι των συναφών δαπανών.

Επιπλέον, η αξιολόγηση εκτείνεται πέρα από τις οικονομικές επιφυλάξεις, καλύπτοντας τις κοινωνικές συνέπειες και τη διασφάλιση ενός σταθερού εφοδιασμού.

Η διασφάλιση της συνεχούς διαθεσιμότητας της eMethanol και του SNG/eSNG είναι ουσιώδης για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και η κατανόηση του πώς αυτές οι εναλλακτικές επηρεάζουν διάφορους τομείς της κοινωνίας είναι εξίσου σημαντική.

Αυτή η ανάλυση επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη διάθεση πόρων, τις τεχνολογικές επενδύσεις και τις βιώσιμες πρακτικές.

Μέσω της αντιμετώπισης των οικονομικών και κοινωνικών πτυχών, καθώς και των πτυχών της ασφάλειας του εφοδιασμού, αποκτούμε μια ολοκληρωμένη κατανόηση του συνδυασμού αυτών των στοιχείων, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο και ανθεκτικό ενεργειακό μέλλον έως το 2030 και το 2050.

εργασια 3.3 Σωρευτικές επενδύσεις για το 2030 και το 2050

Διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στον προσδιορισμό της πορείας της οικονομικής ανάπτυξης, της περιβαλλοντικής φροντίδας και της ευημερίας της κοινωνίας.

Μέσω της στρατηγικής διάθεσης πόρων και κεφαλαίου προς προσπάθειες που συμβαδίζουν με περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς στόχους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διασφαλίσουν ένα πιο ανθεκτικό και ευημερούν μέλλον.

Η ανάλυση των Σωρευτικών Επενδύσεων για το 2030 και το 2050 παρέχει πολύτιμες εισηγήσεις για την προσήλωση προς τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και ανθεκτικού κόσμου, όπου η καινοτομία και η ευθύνη οδηγούν αρμονικά την πρόοδο στις δεκαετίες που έρχονται.

εργασια 3.4 Επιπτώσεις στην απασχόληση και την προστιθέμενη αξία (εγχώρια οικονομία και την οικονομία της ΕΕ)

τόσο στο εγχώριο πλαίσιο όσο και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υιοθέτηση αειφόρων ενεργειακών εναλλακτικών όπως η eMethanol και η SNG/eSNG μπορεί να επηρεάσει τα πρότυπα απασχόλησης, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε τομείς όπως η έρευνα, η παραγωγή, η διανομή και η συντήρηση.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση τέτοιων τεχνολογιών μπορεί να συντελέσει στην προστιθέμενη αξία στην εγχώρια οικονομία και την ΕΕ, προωθώντας την καινοτομία, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και συμβαδίζοντας με τους αειφόρους στόχους της περιοχής.

Η κατανόηση αυτών των επιπτώσεων παρέχει εισηγήσεις για τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη της μετάβασης προς πιο καθαρές ενεργειακές λύσεις, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οπτική για τα ευρύτερα οφέλη που εκτείνονται πέρα από τις περιβαλλοντικές προτεραιότητες.

Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας:

04.

Διαχείριση, συντονισμός και διάδοση του έργου

εργασια 4.1 Διαχείριση Έργου

για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων εντός ενός καθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Περιλαμβάνει την καθορισμό σαφών στόχων, τον επιμερισμό τους σε εφικτά βήματα, την ανάθεση ευθυνών, τη θέσπιση χρονοδιαγραμμάτων και την αξιολόγηση των κινδύνων.

Μια επιτυχημένη στρατηγική διαχείρισης έργου διασφαλίζει την αποτελεσματική διάθεση των πόρων, την αποτελεσματική επικοινωνία και την προσαρμογή σε μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Στο πλαίσιο του αναφερόμενου τελικού στόχου η διαχείριση έργου θα είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό ενός δομημένου σχεδίου για τη διασπορά πληροφοριών σχετικά με το έργο, τον συντονισμό των δραστηριοτήτων και τη διασφάλιση της ανάπτυξης και συντήρησης μιας ενημερωτικής και φιλικής προς τον χρήστη ιστοσελίδας.

Αυτό εξασφαλίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι ενήμεροι και συμμετέχουν σε όλο τον κύκλο ζωής του έργου.

εργασια 4.2 workshop

Αυτή η εκδήλωση θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για τη διασπορά εισηγήσεων, ευρημάτων και αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τις προσπάθειες του έργου.

Συνδυάζοντας ενδιαφερόμενους, ειδικούς και συμμετέχοντες, το εργαστήριο θα διευκολύνει συζητήσεις, ανταλλαγή γνώσεων και συνεργατικές ανασκοπήσεις σχετικά με το ταξίδι του έργου.

Θα προσφέρει τη δυνατότητα επικύρωσης των επιτευγμάτων του έργου, αντιμετώπισης ερωτημάτων και εξερεύνησης πιθανών μελλοντικών κατευθύνσεων.

Προωθώντας ένα δυναμικό και διαδραστικό περιβάλλον, το εργαστήριο θα σηματοδοτήσει όχι μόνο τον κύκλο του έργου αλλά θα συμβάλει επίσης στην ευρύτερη διάδοση της γνώσης και στην ανάπτυξη σημαντικών συνδέσεων μεταξύ όσων εμπλέκονται.

Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας:

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ grefutra;

Εμβαθύνετε στα βασικά στοιχεία του έργου μας για μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των βασικών πτυχών του,
της προόδου και των αποτελεσμάτων του

Προεκτάσεις

01.

Πράσινη μετάβαση
Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

02.

Από “Power-to-fuel” σε “Power-to-X”

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Γνωρίστε την εξαιρετική ομάδα ειδικών μας που προωθούν την καινοτομία και την επιτυχία

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο